Prokurátor navrhol štyrom sýkorovcom doživotie

15.05.2013 Bratislava

Bratislava 15. mája (TASR) - Štyria údajní členovia zločineckej skupiny sýkorovci by mali podľa prokuratúry ísť do väzenia na zvyšok života. Navrhol to dnes senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pred ktorým sú stíhaní za plánovanie vraždy a ďalšie trestné činy, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vo svojej záverečnej reči. TASR o tom informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Ladislav B., prezývaný Dlhý Laco, Viliam R., ktorého volajú Čierny Vilko, Richard Š. a Filip N. by podľa prokurátora mali byť odsúdení na doživotie. Petra D. navrhol potrestať 25 rokmi vo väzení, Mareka Š. 24 rokmi, Romana S. trestom od 12 do 20 rokov a Juraja B., ktorý pred súdom vypovedal proti ostatným obžalovaným, by mal dostať osem rokov, informovala Kudjáková.

Skupinu obžalovaných viní prokuratúra z prípravy vraždy jedného člena sýkorovcov Martina H., okrem toho sú obžalovaní aj z ďalších závažných trestných činov ako zosnovanie zločineckej skupiny, vydieranie, vydieračský únos, podpaľovanie áut a poškodzovanie súkromného majetku. Dnešné pojednávanie je vyhradené na prednesy záverečných rečí, ďalším krokom by malo byť vynesenie rozsudku.
 

Vyberte región